Jedan od glavnih ciljeva naše organizacije jeste aktivizam mladih ljudi. Suština je da okupimo sve mlade ljude koji bi želeli da promene, ulepšaju, svoju okolinu. Mi smo tu, da podržimo te ideje i pomognemo tim mladim ljudima da organizuju sve to.

Prvi naš pilot projekat bio je pomoć oko uređenja i ulepšavanja životne okoline. Projekat je realizovan sa omladinom iz jednog prigradskog naselja, kada smo očistili od otpada igralište za decu , teren za fudbal i teren za košarku. Naš rad i rezultati rada su vidljivi na slikama ispod…

Rad na delu

Rad na delu

Rezultati rada

Odziv omladine je bio izuzetno dobar, dovoljno za početak, tako da su omladinci bili zainteresovani za ponovno organizovanje sledeće akcije već narednog dana. Za naredni dan je organizovano čišćenje izuzetno lepe i neiskorišćene obale na Nišavi.

Uređenje obale

Obalu smo dodatno ukrasili jednim stolom i prostim ručno napravljenim klupicama, kao i kaldrmom koju smo dobili od opštine. Sve je kreirano alatom i materijalom koji smo omladinci i mi samostalno prikupili… a naši rezultati su i dalje vidljivi i imaju svrhu.

Montaža stola   

A naši zajednički rezultati su i dalje vidljivi i imaju svrhu.

Finalni rezultat

Ovo je bila jedna kratka akcija kojom smo pokušali da probudimo omladinu, da vidimo kakva je zainteresovanost mladih ljudi za uređenje i očuvanje životne sredine i naišli smo na izuzetno dobar odziv. Ne nameravamo ovde da se zaustavimo, a sa omladinom iz ovog naselja planiramo još mnoštvo dobrih i korisnih akcija…