Ako si dovoljno ambiciozan/na, možeš da okupiš ekipu tako da vas bude 5 u timu, imaš ideju za koju želiš da se čuje na nacionalnom, a potom i na EU nivou, onda je ActJust hakaton pravo mesto za tebe i tvoj tim!

Hakaton je dvodnevni događaj koji okuplja mlade, kreatore politike i druge profesionalce na istu platformu, radi saradnje i razmene ideja o određenom izazovu.

ActJust nacionalni hakaton ima za cilj formulisanje inovativnih rešenja, u ograničenom vremenskom periodu, koja mogu biti prihvaćena od strane države i potencijalno implementirana na nacionalnom nivou.

Konekcija mladih ljudi sa relevantnim akterima i predstavnicima politike, omogućava razmenu ideja i otvorenu diskusiju o političkim rešenjima iz oblasti zaštite životne sredine i klimatske pravde na osnovu zajedničkih vrednosti Evropske Unije.

ActJust nacionalni hakaton pružiće priliku mladima  da predlože inovativna rešenja o klimatskoj pravdi za jednu od tri ponuđene oblasti:
– Energiju,
– Mobilnost (transport) i
– Hranu.

Tokom dva dana timskog rada i saradnje učesnici će imati priliku da razviju svoje predloge praćenih razgovorima, mentorstvom i umrežavanjem. Na kraju drugog dana biće izabrana dva tima koja će dobiti glavnu nagradu.

Održavanje hakatona rezervisano je za grad Niš, 10. i 11. decembra 2022. godine.

Nagrada za dva najbolja tima je učešće na međunarodnom ActJust hakatonu koje će biti organizovano u Ujedinjenim Nacijama u Beču februara 2023. godine.

Detaljnije informacije možete pogledati u fajlu koji se nalazi u nastavku.

Formirajte svoj tim, smislite ideju i prijavite se što pre. Link za prijavu na ActJust nacionalni hakaton je u nastavku:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfY7x-tUKG-Aayd3h0_6IlOGyBoAdtjenG7XS3pmwc845ZcvA/viewform?usp=share_link

Za više informacija ili dodatna pitanja možete nam pisati na hakaton@youthnetworkmanifest.rs

Srećno…